Pozvánky na aktivity v letním semestru

Milí druhové ve zbrani,

snad jste už někdy slyšeli o HSS ČAS, tedy o studentském spolku působícím na naší katedře. Obyčejně pořádáme různé exkurze, přednášky a další milá setkání. Bohužel, stávající situace nám není nakloněna a akce tohoto druhu nejsou možné.
Rádi bychom Vás pozvali k netradičním aktivitám, které jsme pro letošní semestr připravili. 
První z nich je neformální diskuzní klub KlidoPoVídárna Hradeckých Archivářů, který se bude konat každé liché úterý v 16:30 prostřednictvím MS Teams.
Naším záměrem je vzájemné poznávání a probírání témat i mimo naše školní povinnosti. Probereme naše volnočasové aktivity covidové doby, ať už se jedná o knížky, které s chutí čteme, nebo o filmy a seriály, u kterých často a s radostí prokrastinujeme. Rádi se také něco dozvíme o vašich oblíbených koutech, kam si chodíte vyčistit hlavu a odpočinout si od každodenních starostí. První setkání se uskuteční již 13. dubna. Těšíme se na vás!

Pojďme si taky trochu odpočinout od všech těch on-line aktivit a oddechnout si u něčeho mimo obrazovky počítačů.

Proběhne Vám jako správným archivářům mráz po zádech, když objevíte ručně psané dokumenty? Pokud je odpověď ano, tak se přidejte k naší druhé aktivitě – Pošli dopis, dostaň dopis.
Pojďme si tedy do svých schránek poslat trochu povzbuzení a pozitivní energie ve formě ručně psaných pohledů. Nemusí se jednat o dlouhé psaní, stačí jen prostý pozdrav, vtip či motivační citát. Pokud se chcete této poštovní “výměny energie” zúčastnit, pošlete nám Vaši adresu do 19. dubna na e-mail hsscas@seznam.cz a my Vám zašleme všechny podstatné informace.

A nezapomeňte sledovat Hradeckou studentskou sekci ČAS na FB (http://facebook.com/hsscas)! Kromě odkazů k připojení na KlidoPoVídárnu zde najdete mimo jiné i pozvánky na mnohé online přednášky a brzy se dozvíte o chystané soutěži s odměnou pro vítěze.

Doufáme, že se u některé aktivity setkáme a těšíme se na společně strávené chvíle.