Zápis ze schůze výboru konané dne 6. 2. 2019

Zápis ze schůze výboru HSS ČAS
č. 1/19

Datum konání:   6. února 2019
Přítomni: Kateřina Doležalová, Eva Vodochodská, Lucie Havlíčková, Andrea Jaklová, Eva Havlíková

1) Účetní zpráva za rok 2018 a Valná hromada HSS ČAS 2019
Pokladní Lucie Havlíčková seznámila výbor s účetní zprávou HSS ČAS za rok 2018, kterou také přednese členům HSS ČAS na blížící se valné hromadě. Bylo stanoveno, že Valná hromada HSS ČAS se uskuteční v úterý 5. března ve 14.30, nejspíše v učebně B15.

2) Mezisemestrální posezení
Na středu 13. února bylo naplánováno mezisemestrální posezení. Stejně jako loni, půjde i letos o neformální setkání členů HSS ČAS, vyučujících a studentů KPVHA při příležitosti oslavy konce zimního/počátku letního semestru, které se uskuteční v 17.30, a to nejspíše v café & music baru NãPLAVKA (Kateřina Doležalová pověřena zajistit zde či jinde rezervaci).

3) Přednáška a představení knihy dr. Kafky
V úterý 12. března (bude-li se datum přednášejícímu hodit, příp. v nejbližším možném termínu) proběhne plánovaná přednáška dr. Jana Kafky ze SOkA Trutnov, úzce se dotýkající tématu jeho knihy „V hodině velké zkoušky: Církevní politika státu v severovýchodních Čechách v letech 1948–1960“ (Andrea Jaklová pověřena zařídit potřebné).

4) Přednáška a představení knihy Mgr. Martina Jandy
Na přelomu března a dubna se uskuteční již dlouho zamýšlené představení edice z pera našeho kolegy a emeritního předsedy M. Jandy ze SOkA Žďár nad Sázavou. Své dílo s názvem „Smíšená úřední kniha polensko-přibyslavského panství. Urbář panství z roku 1636 a opisy zejdlicovských písemností z let 1597–1618. Diplomaticko-paleografický rozbor a edice pramene“ nám představí nejspíše 25. či 26. března (bude upřesněno).

Zapsala Andrea Jaklová