Zápis ze schůze výboru konané dne 28. 5. 2019

Zápis ze schůze výboru HSS ČAS
č. 3/19

Datum konání: 28. 5. 2019
Přítomni: Andrea Jaklová, Lucie Havlíčková, Kateřina Doležalová, Zuzana Havelková
Omluveni: Anna Holešová

1) Exkurze Trutnov
Ačkoliv načasování exkurze na 11. 6. 2019 pravděpodobně nepřislíbí vysokou účast (zkouškové období), i přesto výbor rozhodl, že se exkurze konat bude. Program bude ještě doladěn. Prioritou je jistě návštěva SOkA Trutnov a v plánu je i návštěva městského muzea a prohlídka města, které se ujme předsedkyně Andrea Jaklová.

2) Závěrečná grilovačka
Jako každý rok, tak i letos chceme zorganizovat grilovačku jako závěrečné rozloučení s akademickým rokem a zároveň letním semestrem. Termín bude buď 24. 6., nebo 25. 6., brzy bude po zvážení našich časových možností pevně stanoven, abychom akci mohly začít propagovat. Lucie Havlíčková se zavázala, že vytvoří pro akci propagační letáček.

3) Diskuze ohledně veřejných schůzí výboru
Na popud jedné členky HSS ČAS jsme diskutovaly o tom, zda budou schůze výboru veřejné. Samozřejmě se k tomuto požadavku stavíme kladně (navíc schůze výboru byly vždy otevřené i členstvu, nikdo doposud o jejich návštěvy však zájem neprojevil). Proto jsme se rozhodly, že budeme pro schůze výboru vytvářet i události na FB a zvát členstvo i emailem.

4) BOD NEZVEŘEJNĚN

5) Seznamovák UHK
Dostali jsme možnost prezentovat se jako jeden z univerzitních spolků na velkém Seznamováku UHK. Máme možnost udělat za náš klub stanoviště a připravit si různé workshopy pro účastníky.

6) Plánování podzimních akcí
Na podzim počítáme s konáním již 3. ročníku našeho archivářského seznamováku. Jelikož však od nového akademického roku platí nové akreditace, které sloučily náš obor archivnictví s historií, nebudeme moci pasovat prváky na archiváře. Ponecháme proto pasování pouze u Mgr. studentů a též u studentů Ph.D. studia. Pro Bc. studenty můžeme udělat pasování až ve druhém ročníku (po prvním ročníku se v rámci nových akreditací budou rozhodovat, zda půjdou studovat historii či archivnictví). Program bude dořešen až později.
Dále je na podzim jistě v plánu druhá část exkurze do Kanceláře prezidenta republiky, kterou bychom spojili pravděpodobně ještě s návštěvou 1. oddělení NA Praha.
Dále ponecháme i pravidelné konání deskovek. Zařadit bychom chtěly i nějakou odbornou přednášku z řad studentstva.

Zapsala Kateřina Doležalová